10 maja 2016

płatki ryżowe z jabłkiem i cynamonem

Wszystko, co ma w sobie cukier trzcinowy i cynamon, mogłabym określić mianem comfort food.




Płatki ryżowe gotowane na mleku sojowym, z jabłkiem, gałką muszkatołową i cynamonem, podane z jogurtem, jabłkiem, cynamonem, migdałami i cukrem trzcinowym

Przepis:
własny
/ 1 porcja / 
40 g płatków ryżowych
pół szklanki wody
pół szklanki mleka 
szczypta gałki muszkatołowej
1/3 łyżeczki cynamonu
małe jabłko starte na tarce lub pokrojone w drobną kostkę (możecie trochę odłożyć do podania)

Mleko i wodę zagotować, zmniejszyć ogień, wrzucić wszystkie składniki i gotować pod przykryciem, aż płatki nie zgęstnieją. Podawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego.



3 komentarze:

  1. Też lubię to połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczne zdjęcia. :)

    Takie połączenie najlepsze w zimę.

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś to było nasze śniadanie, które wcinałyśmy codziennie :D Aż chciałoby się wrócić do tych czasów :)

    OdpowiedzUsuń