15 września 2015

owsianko-manna

Owsianko-manna, czyli zapomniany smak powraca do łask.

do przodu.



 owsianko-manna z orzeszkami w sosie karmelowym
Przepis:

własny
/ 1 porcja /

składniki: 

30 g płatków owsianych górskich
20 g kaszy mannej
300 ml płynów (np. mleko i woda pół na pół)

W szklance płynów gotować pod przykryciem około 10-15 minut płatki owsiane, co jakiś czas mieszając. Kaszę manną wymieszać z 50 ml wody/mleka i wlać do owsianki, cały czas mieszając by nie powstały grudki, gotować jeszcze przez chwilę. Gotową owsianko-mannę przełożyć do miseczki i podawać z ulubionymi dodatkami, smacznego!
  

15 komentarzy:

  1. Przypomniałaś mi o owsianko-mannie! Jak ja dawno jej nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdjęcia skradły dzisiaj moje serce ^^

    OdpowiedzUsuń
  3. Myślałam, że ta miseczka jest połówką kokosa *,* a owsiankomannę jadłam tylko raz, ale wolę klsycznie: albo jedno albo drugie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. chyba jeszcze takiej nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. I te orzeszki super dopełniają całość :)

    OdpowiedzUsuń
  6. próbowałam juz tyle wariacji owsiankowych a z manna jeszcze nie jadłam ale po tych zdjeciach widze ze musze to zmienić :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę zrobić, dawno nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Takiego połączenia, muszę przyznać, jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam, czy mogłabym pożyczyć przepis na bloga? Oczywście napiszę, że Twój!

    Zapraszam też do siebie! trear-yourself-well.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń