Owsianko-manna, czyli zapomniany smak powraca do łask.
do przodu.
do przodu.
owsianko-manna z orzeszkami w sosie karmelowym
Przepis:
własny
/ 1 porcja /
składniki:
30 g płatków owsianych górskich
20 g kaszy mannej
300 ml płynów (np. mleko i woda pół na pół)
W szklance płynów gotować pod przykryciem około 10-15 minut płatki owsiane, co jakiś czas mieszając. Kaszę manną wymieszać z 50 ml wody/mleka i wlać do owsianki, cały czas mieszając by nie powstały grudki, gotować jeszcze przez chwilę. Gotową owsianko-mannę przełożyć do miseczki i podawać z ulubionymi dodatkami, smacznego!
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńPrzypomniałaś mi o owsianko-mannie! Jak ja dawno jej nie jadłam...
OdpowiedzUsuńZdjęcia skradły dzisiaj moje serce ^^
OdpowiedzUsuńMyślałam, że ta miseczka jest połówką kokosa *,* a owsiankomannę jadłam tylko raz, ale wolę klsycznie: albo jedno albo drugie :)
OdpowiedzUsuńJak on kremowo wygląda!
OdpowiedzUsuńona*
Usuńprosto, lekko i kremowo :)
OdpowiedzUsuńchyba jeszcze takiej nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńI te orzeszki super dopełniają całość :)
OdpowiedzUsuńpróbowałam juz tyle wariacji owsiankowych a z manna jeszcze nie jadłam ale po tych zdjeciach widze ze musze to zmienić :D
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić, dawno nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńTakiego połączenia, muszę przyznać, jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńO Jezu! Zjadlabym :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, czy mogłabym pożyczyć przepis na bloga? Oczywście napiszę, że Twój!
OdpowiedzUsuńZapraszam też do siebie! trear-yourself-well.blogspot.com
Jasne, nie mam nic przeciwko temu :)
Usuń