Wszystko, co ma w sobie cukier trzcinowy i cynamon, mogłabym określić mianem comfort food.
Płatki ryżowe gotowane na mleku sojowym, z jabłkiem, gałką muszkatołową i cynamonem, podane z jogurtem, jabłkiem, cynamonem, migdałami i cukrem trzcinowym
Płatki ryżowe gotowane na mleku sojowym, z jabłkiem, gałką muszkatołową i cynamonem, podane z jogurtem, jabłkiem, cynamonem, migdałami i cukrem trzcinowym
Przepis:
własny
/ 1 porcja /
40 g płatków ryżowych
pół szklanki wody
pół szklanki mleka
szczypta gałki muszkatołowej
1/3 łyżeczki cynamonu
małe jabłko starte na tarce lub pokrojone w drobną kostkę (możecie trochę odłożyć do podania)
Mleko i wodę zagotować, zmniejszyć ogień, wrzucić wszystkie składniki i gotować pod przykryciem, aż płatki nie zgęstnieją. Podawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego.
Też lubię to połączenie :)
OdpowiedzUsuńŚliczne zdjęcia. :)
OdpowiedzUsuńTakie połączenie najlepsze w zimę.
Kiedyś to było nasze śniadanie, które wcinałyśmy codziennie :D Aż chciałoby się wrócić do tych czasów :)
OdpowiedzUsuń