Coś ostatnio mnie ciągnie do wytrawnych śniadań.
pomidorowe pancakes /placki/ z bazylią, podane z fetą i bazylią
Przepis:
własny
/ 1 porcja /
40 g mąki pszennej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
30 ml maślanki (lub rzadkiego jogurtu)
jajko
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
10 drobno posiekanych listków bazylii
szczypta soli i dwie pieprzu
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, smażyć placki z dwóch stron na natłuszczonej i rozgrzanej patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie - dodatkowa porcja bazylii i feta.
smacznego.
Wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo je lubię, czasem goszczą u mnie na kolację ;)
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Fajna propozycja :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
O coś nie na słodko? :D Co prawda na śniadanie byśmy ich nie zjadły ale na obiad czy podwieczorek jak najbardziej :D
OdpowiedzUsuńPomidorowe placki? Muszę koniecznie wypróbować ten przepis!
OdpowiedzUsuń