owsianka pieczona z mascarpone i dżemem malinowym, z migdałową "skorupką"
Przepis:
własny
/1 porcja/
40 g płatków owsianych górskich
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
30 g serka mascarpone
jajko
łyżka dżemu malinowego lub innego
płatki migdałowe do posypania z wierzchu
Płatki owsiane, proszek do pieczenia, mascarpone i jajko dokładnie wymieszać. 2/3 powstałej masy przełożyć do kokilki (naczynka do pieczenia), nałożyć łyżkę dżemu i pozostałą masę "owsiankową", posypać z wierzchu płatkami migdałowymi. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, pozostawić na 10 minut w piekarniku do ostygnięcia. Wyciągnąć z piekarnika, jeść na ciepło lub ostudzoną.
smacznego.
Przepis:
własny
/1 porcja/
40 g płatków owsianych górskich
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
30 g serka mascarpone
jajko
łyżka dżemu malinowego lub innego
płatki migdałowe do posypania z wierzchu
Płatki owsiane, proszek do pieczenia, mascarpone i jajko dokładnie wymieszać. 2/3 powstałej masy przełożyć do kokilki (naczynka do pieczenia), nałożyć łyżkę dżemu i pozostałą masę "owsiankową", posypać z wierzchu płatkami migdałowymi. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, pozostawić na 10 minut w piekarniku do ostygnięcia. Wyciągnąć z piekarnika, jeść na ciepło lub ostudzoną.
smacznego.
ostatnio wróciłam do owsianek na śniadanie. pyszny pomysł na jej podanie :)
OdpowiedzUsuńJak ja dawno nie jadłem owsianki
OdpowiedzUsuń