śniadaniowy, jednoporcjowy, razowy chlebek (ciastko, ciasto) bananowe (bez cukru i laktozy) z polewą z kakao i orzechami
"Muszę zacząć lepiej organizować swój czas" - taka myśl ogarnia mnie, kiedy do zrobienia jeszcze stos zadań z matematyki.
Przepis:
/ własny, jedna porcja/
40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki cynamonu w proszku
średnie jajko
banan (około 90 g bez skórki)
Mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Jajko zmiksować z bananem. Połączyć obie masy. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec około 40 minut w kokilce, wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić do ostudzenia. Rano podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie sos z kakao - łyżeczka kakao, dwie łyżeczki wody; migdały i wiórki kokosowe).
smacznego.
"Muszę zacząć lepiej organizować swój czas" - taka myśl ogarnia mnie, kiedy do zrobienia jeszcze stos zadań z matematyki.
Przepis:
/ własny, jedna porcja/
40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki cynamonu w proszku
średnie jajko
banan (około 90 g bez skórki)
Mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Jajko zmiksować z bananem. Połączyć obie masy. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec około 40 minut w kokilce, wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić do ostudzenia. Rano podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie sos z kakao - łyżeczka kakao, dwie łyżeczki wody; migdały i wiórki kokosowe).
smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz