19 lipca 2015

miodowa granola z patelni





granola z miodem

granola bez pieczenia



Miodowa (z miodem akacjowym) granola / crunchy z patelni z jogurtem naturalnym i porzeczkami

Przepis:
własny 
/ 1 porcja /

Składniki:

3-4  łyżki (ok. 30-40 g) płatków owsianych górskich
czubata łyżka miodu (użyłam akacjowego)
łyżeczka masła (najlepiej klarowanego, ghee)

Jak zrobić?

Płatki owsiane, miód i masło umieścić w garnuszku i podgrzewać, aż miód dobrze obklei płatki. Wyłożyć na papier do pieczenia lub formę sylikonową do ostygnięcia. Ostudzoną granolę połamać na kawałki. Podawać np. z jogurtem i owocami.

Propozycja podania:

300 g jogurtu naturalnego
porzeczki czerwone
granola z powyższego przepisu

Jogurt naturalny, granolę i porzeczki przełożyć do miseczki - śniadanie jest gotowe, smacznego!






8 komentarzy:

  1. Zazdroszczę pobytu na wsi :) No i tej granoli również :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Domowa sielanka u pradziadków - tylko pozazdrościć :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie proste, a takie pyszne! Też marzy mi się taki pobyt na wsi, udanego wypoczynku! :)
    little-mornings.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda przepysznie, muszę wypróbować! :)

    matrelsy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny przepis, na pewno wypróbuję *o*
    Bardzo podoba mi się Twój blog, obserwujemy? X
    Pozdrawiam i w wolnych chwilach zapraszam do siebie: http://mycolorfulthing.blogspot.ie/

    OdpowiedzUsuń