Miodowa (z miodem akacjowym) granola / crunchy z patelni z jogurtem naturalnym i porzeczkami
Przepis:
własny
/ 1 porcja /
Składniki:
3-4 łyżki (ok. 30-40 g) płatków owsianych górskich
czubata łyżka miodu (użyłam akacjowego)
łyżeczka masła (najlepiej klarowanego, ghee)
Jak zrobić?
Płatki owsiane, miód i masło umieścić w garnuszku i podgrzewać, aż miód dobrze obklei płatki. Wyłożyć na papier do pieczenia lub formę sylikonową do ostygnięcia. Ostudzoną granolę połamać na kawałki. Podawać np. z jogurtem i owocami.
Propozycja podania:
300 g jogurtu naturalnego
porzeczki czerwone
granola z powyższego przepisu
Jogurt naturalny, granolę i porzeczki przełożyć do miseczki - śniadanie jest gotowe, smacznego!
Domowa granola wymiata!
OdpowiedzUsuńZazdroszczę pobytu na wsi :) No i tej granoli również :P
OdpowiedzUsuńpyszności;)
OdpowiedzUsuńDomowa sielanka u pradziadków - tylko pozazdrościć :)
OdpowiedzUsuńTakie proste, a takie pyszne! Też marzy mi się taki pobyt na wsi, udanego wypoczynku! :)
OdpowiedzUsuńlittle-mornings.blogspot.com
Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, muszę wypróbować! :)
OdpowiedzUsuńmatrelsy.blogspot.com
Świetny przepis, na pewno wypróbuję *o*
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi się Twój blog, obserwujemy? X
Pozdrawiam i w wolnych chwilach zapraszam do siebie: http://mycolorfulthing.blogspot.ie/