06 grudnia 2015

wegańskie pancakes

Najprostsze wegańskie placki.




 wegańskie pancakes

Przepis:
własny
/ 1 porcja /

50 g mąki
1/5 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli

70 ml mleka sojowego
łyżeczka octu winnego

Mąkę wymieszać z sodą i solą. Mleko wymieszać wraz z octem, wlać do suchych składników. Dokładnie wymieszać. Patelnie rozgrzać, nalać na nią odrobinę oleju. Smażyć placki z czubatej łyżki ciasta, na średnim ogniu, z dwóch stron. Placki poddawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego.

9 komentarzy:

  1. Zdjęcie jak zawsze perfekcyjne! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Wegańskie pancakes są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wpadłabym na pomysł, aby dodać do ciasta octu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. idealne w swojej prostocie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zjadłabym je z jakimiś owocami <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakie proste i genialnie wyglądające placki. Musze zrobić <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Z powidłami muszą smakować genialnie :D

    OdpowiedzUsuń