21 listopada 2015

pikelets

Pikelets, czyli australijskie placki. Do tego kubek mleka owsianego, słodki syrop i jestem w niebie.

same węgle ;d

The sharp knife of a short life, well
I’ve had just enough time 




 Pikelets polane syropem z cukru trzcinowego

Przepis:
z bloga Eat, little bird
/ 1 porcja /

50 g mąki pszennej
około 60 mleka
małe jajko
1/2 łyżeczki cukru
1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
 szczypta soli

odrobina masła do smażenia

Wszystkie składniki wsypać, wlać do miski. Wymieszać, aż do uzyskania gładkiej masy. Placki (1 placek = 1 łyżka ciasta) smażyć na średnim ogniu z dwóch stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego. 



7 komentarzy:

  1. Za to jakie pyszne węgle!

    OdpowiedzUsuń
  2. No i co z tego, że same węgle? Ale jakie smaczne węgle! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie pyszne węgle to można jeść, wyglądają perfekcyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale dużo tych placuszków :D Obie byśmy się najadły :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo podoba mi się ich nazwa ^^

    OdpowiedzUsuń