05 września 2015

gofry pełnoziarniste

Pierwszy weekend i pierwsze w tym roku szkolnym gofry - pełnoziarniste, na jogurcie.

W przyszłym tygodniu przyjeżdża do mnie partnerka z wymiany, więc nie wiem czy tu się pojawię. Zobaczymy.



Gofry pełnoziarniste na jogurcie podane z cukrem trzcinowym wymieszanym z cynamonem

Przepis:
własny
/ 6 sztuk - 2-3 porcje /


80 g mąki pełnoziarnistej (użyłam Lubelli)
200 g gęstego jogurtu
łyżka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
jajko
olej do gofrownicy

Wszystkie składniki wymieszać w misce. Rozgrzać gofrownicę, natłuścić ją i smażyć gofry (około dwie łyżki na gofra) dość długo, tak aby dobrze się przyrumieniły. Podawać z ulubionymi dodatkami.




10 komentarzy:

  1. Gdybym miałam gofrownicę to jadłabym je dzień w dzień :)
    Moje-ukochane-czytadelka

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja wciąż nie kupiłam gofrownicy, na co ja czekam? :') Tymczasem może chcesz mi wysłać kilka Twoich pysznych gofrów? :D

    OdpowiedzUsuń
  3. gofry! smakowicie <3

    http://sniadaniowe-wariacje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętnie zjadłabym takie gofry :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Gofry idealne! Narobiłaś mi na nie ochoty :)

    OdpowiedzUsuń
  6. oj tak, gofry chodza za mna od jakiegos czasu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Goframi a szczególnie takimi nigdy nie pogardzimy :P Koleżanka z wymiany? A dokładnie w skąd? :P

    OdpowiedzUsuń