30 marca 2016

kokosowy budyń z siemienia lnianego


Budyń (pudding) z siemienia lnianego z sosem wiśniowym i makiem.

Wracam i wracam i wrócić nie mogę. Może tym razem się uda?
Chcę wierzyć w siebie i uśmiechać się... jak kiedyś (a może jeszcze szerzej? ;) 

Miłego dnia. Niech te słowa podziałają jak zaklęcie :)






PRZEPIS:
własny
/ 1 porcja / 
składniki: 
  2 łyżki zmielonego siemienia lnianego (lnu mielonego)
150 ml mleczka kokosowego (z puszki)
 ew. cukier puder/syrop z agawy/miód /syrop klonowy

jak zrobić?

Siemię lniane, mleczko oraz ewentualnie coś do posłodzenia zmiksować. Przelać do naczynka i schłodzić minimum 30 lub przygotować wieczorem i schłodzić przez całą noc. Gotowy pudding przełożyć do naczynka podawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego.

9 komentarzy:

  1. Wow :) Wygląda super! Osobiście preferuję słodkie śniadania więc taka propozycja bardzo mi pasuje

    OdpowiedzUsuń
  2. Super, muszę wypróbować. Bardzo fajny blog. Pozdrawiam, zapraszam wypozyczalnia.samochodow.nezevai.com

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie smakołyki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tym makiem nas kupiłaś :D Jak my się za nim stęskniłyśmy a na święta żadnego ciacha z nim nie było :/

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda prześlicznie :) a zdjęcia jak zwykle pełne uroku :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszne, zdrowe i proste..IDEALNE ♡♡

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam! Budyń z siemienia może nie brzmi zbyt smakowicie, ale patrząc na twoje zdjęcia i przypominając sobie wszelkie zalety siemienia, już mam ochotę lecieć do kuchni! :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Uda się, uda. A ty jesteś kolejną osobą kuszącą makiem!

    platki-owisiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. O takim budyniu to jeszcze nie słyszałam :)

    OdpowiedzUsuń