placuszki będą bezglutenowe, jeśli użyjecie bezglutenowego proszku do pieczenia lub sody (oczywiście mniejszej ilości)
Przepis:
własny
/ 1 porcja /
20 g mąki ryżowej
10 g mąki kokosowej
10 g mąki z tapioki/ziemniaczanej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
50 ml mleczka kokosowego (z puszki)
50 ml wody lub mleka roślinnego
płaska łyżka lnu mielonego (zmielonego siemienia lnianego)
5 łyżek wrzątku
W kubeczku - mielony len dokładnie wymieszać z wodą, odstawić. W miseczce wymieszać mąki i proszek do pieczenia, wlać mleczko, wodę i wymieszany len ze wrzątkiem, wymieszać. Patelnie rozgrzać z niewielką ilością oleju, rozprowadzić go po całej powierzchni. Smażyć placuszki (ok. 2 minut z jednej strony na średnim ogniu) z dwóch stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego.
Muszą mieć bardzo delikatny smak, uwielbiam... :) i bardzo podobają mi się twoje kompozycje na zdjęciach - proste i surowe,a urokliwe ;)
OdpowiedzUsuńJak patrzymy na ten zestaw filiżanki z talerzykiem to od razu nam się tak cieplutko na serduszku robi, bo wracają wspomnienia z dzieciństwa :D
OdpowiedzUsuńPiękne śniadanie na pięknej zastawie :D
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
przepiękne i na pewno przepyszne :)
OdpowiedzUsuńWegańskie są the best <3 :)
OdpowiedzUsuńOne są po prostu idealnie i nie ma co już więcej na ich temat dodawać :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie z mleczkiem kokosowym :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis :) Nie jest skomplikowany, ale obstawiamy, że placuszki wychodzą rewelacyjne w smaku ;) Przydałyby się zdjęcia poglądowe, żeby osobom, które kompletnie nie znają się na gotowaniu, trochę pomóc :) Ogólnie Twój blog jest bardzo przemyślany i bardzo elegancki (chodzi o szablon i kolorystykę), przyjemnie się go czyta. Życzymy dalszej chęci do gotowania! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy, zespół Szybka Pizza.
Bardzo dziękuję za miłe słowa, pomyślę nad tymi zdjęciami - choć przyznam się, że rano nie mam zbyt wiele czasu, pozdrawiam :)
Usuń