04 kwietnia 2016

Nocna owsianka ze szpinakiem

Nocna /lodówkowa/ owsianka ze szpinakiem, podana z wiórkami kokosowymi i truskawką

zakochałam się w kolorze tej owsianki! :)



 Przepis:
własny
/ 1 porcja /
 

120 g jogurtu naturalnego
80 ml mleka
25 g szpinaku
coś do posłodzenia - np. banan, cukier puder, syrop klonowy, miód, namoczone daktyle etc.

40 g płatków owsianych

Jogurt, mleko, szpinak i wybrane przez Ciebie "słodzidło" dokładnie zmiksować w blenderze. Całość wymieszać z płatkami owsianymi. Przelać do naczynia i wstawić do lodówki na całą noc. Rano podawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego. 







4 komentarze:

  1. Kolor rzeczywiście cudny ♡
    A mam pytanko czy w takiej owsiance czuć smak szpinaku ??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, jest słabo wyczuwalny - grunt to dobrze go zmiksować c:

      Usuń
  2. Oo, uwielbiam połączenie szpinaku i truskawek :) Prosty pomysł na dobre śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubimy szpinak w takim słodkim wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń