Nocna /lodówkowa/ owsianka ze szpinakiem, podana z wiórkami kokosowymi i truskawką
zakochałam się w kolorze tej owsianki! :)
Przepis:
własny
/ 1 porcja /
120 g jogurtu naturalnego
80 ml mleka
25 g szpinaku
coś do posłodzenia - np. banan, cukier puder, syrop klonowy, miód, namoczone daktyle etc.
40 g płatków owsianych
Jogurt, mleko, szpinak i wybrane przez Ciebie "słodzidło" dokładnie zmiksować w blenderze. Całość wymieszać z płatkami owsianymi. Przelać do naczynia i wstawić do lodówki na całą noc. Rano podawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego.
zakochałam się w kolorze tej owsianki! :)
własny
/ 1 porcja /
120 g jogurtu naturalnego
80 ml mleka
25 g szpinaku
coś do posłodzenia - np. banan, cukier puder, syrop klonowy, miód, namoczone daktyle etc.
40 g płatków owsianych
Jogurt, mleko, szpinak i wybrane przez Ciebie "słodzidło" dokładnie zmiksować w blenderze. Całość wymieszać z płatkami owsianymi. Przelać do naczynia i wstawić do lodówki na całą noc. Rano podawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego.
Kolor rzeczywiście cudny ♡
OdpowiedzUsuńA mam pytanko czy w takiej owsiance czuć smak szpinaku ??
Nie, jest słabo wyczuwalny - grunt to dobrze go zmiksować c:
UsuńOo, uwielbiam połączenie szpinaku i truskawek :) Prosty pomysł na dobre śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy szpinak w takim słodkim wydaniu :)
OdpowiedzUsuń