Kiedyś już był tutaj podobny krem jaglany, ale tym razem ciut inaczej robiony i zdecydowanie lepszy.
I wish you well, I wish you well, on this trip to find yourself, I wish you well, wish I could help,
but I can't help you find yourself
I wish you well, I wish you well, on this trip to find yourself, I wish you well, wish I could help,
but I can't help you find yourself
kokosowy krem jaglany z podprażonymi chipsami kokosowymi
Przepis:
własny
/ 1 porcja /
50 g kaszy jaglanej
100 ml mleczka kokosowego z puszki
200 ml wody
szczypta soli
Kaszę przepłukać, aby pozbyć się goryczki, przesypać do garnka. Zalać mleczkiem kokosowym, posolić i gotować, aż kasza wchłonie większość mleczka. Później dolać wodę i gotować, aż kasza będzie miękka. Zmiksować blenderem "żyrafą" na gładką masę. Opcjonalnie dosłodzić, podawać z ulubionymi dodatkami. Jeść na ciepło lub schłodzić.
smacznego.
kokos w jaglance!
OdpowiedzUsuńMusiał być idealnie gładki i kremowy, zazdroszczę takiego śniadania. Czyżby zdrowe Bounty? :P
OdpowiedzUsuńpychotka! i takie słodycze można jeść bez wyrzutów sumienia :)
OdpowiedzUsuńTaki kremowy kokosowy, przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńPiękno tkwi w prostocie i Twoich zdjęciach :*
OdpowiedzUsuńMusze zrobic ten krem w ten sposób ;)
OdpowiedzUsuńKasza jaglana z kokosem to coś pięknego <3
OdpowiedzUsuńZa każdym razem zachwycam sie zdjęciami.
Uwielbiam kaszę jaglaną !
OdpowiedzUsuńJaglanka na śniadanie od razu daje mi zastrzyk energii i dobrego samopoczucia :D
Jak długo gotowałaś kaszę? :D
Ania
Ok, nigdy nie patrzę na zegarek, ale mniej więcej 10-15 minut :)
UsuńDawno jaglanej nie wykorzystywałam! Chyba wezmę te przepis ;)
OdpowiedzUsuńDo tego jeszcze polany gorzką czekoladą i mamy pyszną wersję Bounty :D
OdpowiedzUsuńrobię podobny budyń, uwielbiam z owocami :)
OdpowiedzUsuń