20 listopada 2015

kokosowy krem jaglany

Kiedyś już był tutaj podobny krem jaglany, ale tym razem ciut inaczej robiony i zdecydowanie lepszy.
 

I wish you well, I wish you well, on this trip to find yourself, I wish you well, wish I could help, 
but I can't help you find yourself



kokosowy krem jaglany z podprażonymi chipsami kokosowymi

Przepis:
własny
/ 1 porcja /

50 g kaszy jaglanej
100 ml mleczka kokosowego z puszki
200 ml wody
szczypta soli

Kaszę przepłukać, aby pozbyć się goryczki, przesypać do garnka. Zalać mleczkiem kokosowym, posolić i gotować, aż kasza wchłonie większość mleczka. Później dolać wodę i gotować, aż kasza będzie miękka. Zmiksować blenderem "żyrafą" na gładką masę. Opcjonalnie dosłodzić, podawać z ulubionymi dodatkami. Jeść na ciepło lub schłodzić.
smacznego.

12 komentarzy:

  1. Musiał być idealnie gładki i kremowy, zazdroszczę takiego śniadania. Czyżby zdrowe Bounty? :P

    OdpowiedzUsuń
  2. pychotka! i takie słodycze można jeść bez wyrzutów sumienia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki kremowy kokosowy, przepysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękno tkwi w prostocie i Twoich zdjęciach :*

    OdpowiedzUsuń
  5. Musze zrobic ten krem w ten sposób ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kasza jaglana z kokosem to coś pięknego <3

    Za każdym razem zachwycam sie zdjęciami.

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam kaszę jaglaną !
    Jaglanka na śniadanie od razu daje mi zastrzyk energii i dobrego samopoczucia :D
    Jak długo gotowałaś kaszę? :D
    Ania

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ok, nigdy nie patrzę na zegarek, ale mniej więcej 10-15 minut :)

      Usuń
  8. Dawno jaglanej nie wykorzystywałam! Chyba wezmę te przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Do tego jeszcze polany gorzką czekoladą i mamy pyszną wersję Bounty :D

    OdpowiedzUsuń
  10. robię podobny budyń, uwielbiam z owocami :)

    OdpowiedzUsuń