19 listopada 2015

owsiane kubeczki

 Jedno z najlepszych śniadań.

Jestem chora.


owsiane kubeczki podane z mlekiem owsianym

Przepis:
inspirowany przepisem z Half Baked Harvest
/ 6 kubeczków - 2-3 porcje /

40 g oleju kokosowego
szklanka płatków owsianych
1/5 szklanki syropu klonowego
średni banan rozgnieciony widelcem
czubata łyżka dowolnego masła orzechowego (lub tahini)
szczypta soli
cynamon do smaku

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Olej kokosowy rozpuścić w mikrofalówce lub w garnku. Wszystkie składniki wymieszać w misce. W foremkach do babeczek rozłożyć masę. Piec 30 minut. Ostudzić, podawać z mlekiem/jogurtem.
smacznego.






8 komentarzy:

  1. Aaaaa mamy taką samą filiżankę :D :D W tych maleństwach mamusia nam zawsze robiła "kawę" jak byłyśmy małe :D

    OdpowiedzUsuń
  2. 2-3 porcje?! Ja bym chyba wszystkie te babeczki pochłonęła xD

    OdpowiedzUsuń
  3. O kurde, jaki fajny pomysł! I zdjęcie świetne :D

    OdpowiedzUsuń
  4. super pomysł :) zapraszam na blogowe mikołajki :) http://viollej.blogspot.com/2015/11/blogowe-mikoajki-2015.html?showComment=1447539959006#c972413060824405790

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie się prezentują i pewnie bardzo pyszne a zarazem nie wymagają dużo pracy :D
    Nigdy jeszcze nie używałam oleju kokosowego, muszę kiedyś koniecznie spróbować! ;p
    Ania

    OdpowiedzUsuń