09 kwietnia 2016

ryżowe placki z ricotty

 Ryżowe /bezglutenowe/ placki (pancakes) z ricotty i jogurt grecki, domowy sos czekoladowy

Placuszki same w sobie są bez cukru.



Rozpusta, a teraz czas na naukę. 
byle do egzaminu.





Przepis:
/ 1 porcja lub 2 mniejsze /
własny

40 g mąki ryżowej

100 g ricotty 
2 łyżki jogurtu (u mnie grecki)
jajko

Ricottę, jajko, jogurt i mąkę wymieszać bądź zmiksować. Rozgrzać patelnie z niewielką ilością oleju. Smażyć placki z dwóch stron (ok. 1-2 minut z jednej strony) na średnim ogniu. Gotowe pancakes podawać z ulubionymi dodatkami.

smacznego.
 

10 komentarzy:

  1. Wyglądają apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne placuszki ♡ I ten sos na górze...

    OdpowiedzUsuń
  3. Też dzisiaj plackuję! Twoje wyszły idealne! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham riccota hotcakes! :D

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajne wyglądają na takie grubaśne :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Boże, slinotoku można dostać! Uwielbiam Twoje zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetne są te zdjęcia! A placki mają idealny kształt i grubość. Uwielbiam ricotta hotcakes <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Placki z ricotty są najlepsze :D

    OdpowiedzUsuń