Placuszki same w sobie są bez cukru.
byle do egzaminu.
Przepis:
/ 1 porcja lub 2 mniejsze /
własny
40 g mąki ryżowej
100 g ricotty
2 łyżki jogurtu (u mnie grecki)
jajko
Ricottę, jajko, jogurt i mąkę wymieszać bądź zmiksować. Rozgrzać patelnie z niewielką ilością oleju. Smażyć placki z dwóch stron (ok. 1-2 minut z jednej strony) na średnim ogniu. Gotowe pancakes podawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego.
Wyglądają apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPiękne placuszki ♡ I ten sos na górze...
OdpowiedzUsuńTeż dzisiaj plackuję! Twoje wyszły idealne! :D
OdpowiedzUsuńPyszności ;)
OdpowiedzUsuńKocham riccota hotcakes! :D
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Fajne wyglądają na takie grubaśne :D
OdpowiedzUsuńBoże, slinotoku można dostać! Uwielbiam Twoje zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńdzięki ;-)
UsuńŚwietne są te zdjęcia! A placki mają idealny kształt i grubość. Uwielbiam ricotta hotcakes <3
OdpowiedzUsuńPlacki z ricotty są najlepsze :D
OdpowiedzUsuń