Dzisiaj w drogę.
"Wciąż jestem obcy
Zupełnie obcy tu - niby wróg
Wciąż jestem obcy
Wciąż bardziej obcy wam
I sobie sam"
Przepis:
inspiracja
/ 1 porcja /
dojrzałe awokado
2 łyżki kakao
2 łyżki syropu klonowego lub ryżowego, z agawy etc.
1/2 szklanki mleka roślinnego
duża szczypta soli
1/8 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Schłodzić lub jeść od razu.
smacznego.
"Wciąż jestem obcy
Zupełnie obcy tu - niby wróg
Wciąż jestem obcy
Wciąż bardziej obcy wam
I sobie sam"
zdrowy czekoladowy budyń/krem z awokado; wiórki kokosowe
Przepis:
inspiracja
/ 1 porcja /
dojrzałe awokado
2 łyżki kakao
2 łyżki syropu klonowego lub ryżowego, z agawy etc.
1/2 szklanki mleka roślinnego
duża szczypta soli
1/8 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Schłodzić lub jeść od razu.
smacznego.
Robiłam kiedyś podobny budyń i chyba czas uzupełnić zapasy awokado, żeby go powtórzyć :)
OdpowiedzUsuńGdybym mogła jeść awokado to już dzisiaj zabrałabym się za zrobienie tego kremu!
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy taki budyń :D Idealny deser jak i śniadanie :D
OdpowiedzUsuńidealny również na deser :)
OdpowiedzUsuńPiękna miseczka z piękną zawartością! Do tego piękny cytat.
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
Pysznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńWynalazki z awokado nie dla mnie, ale wygląda bosko :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten budyń :)
OdpowiedzUsuńJak zwykle zdjęcie pierwsza klasa *.*