Na sobotę - moje pierwsze (i na pewno nieostatnie) wegańskie placki.
owsiane bananowe placki (pancakes) podane z bananem i syropem klonowym
Przepis:
własny
/ 1 porcja /
50 g zmielonych płatków owsianych
1/2 banana
1/4-1/5 łyżeczki cynamonu
40-60 ml (do konsystencji) mleka roślinnego (np. sojowego)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do natłuszczenia patelni
Wszystkie składniki (prócz oleju zmiksować na gładką masę). Powstałe ciasto powinno być w miarę gęste. Na rozgrzanej i natłuszczonej patelni smażymy na średnim ogniu placki z dwóch stron. Gotowe placki bananowe podajemy z ulubionymi dodatkami.
smacznego.
No proszę - sobita jest, to i placki muszą być obowiązkowo i to nie byle jakie, bo bananowe i wegańskie ;) a na dokładkę piękna estetyka zdjęć.
OdpowiedzUsuńjak ja uwielbiam Twoje zdjęcia, są tak bardzo klimatyczne ^^
OdpowiedzUsuńa o plackach... cóż ja mogę rzec, "pyszne" :D
oj placuszki zawsze pyszne!
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś takie placki i pozytywnie mnie zaskoczyły! Teraz gdy mi o nich przypomniałaś, na pewno pojawią się na dniach :)
OdpowiedzUsuńW wersji wegańskiej są super! :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam twoje zdjęcia.. są takie proste i twórcze. bardo specyficzne
OdpowiedzUsuńplacki pycha :]
Wegańskie najlepsze <3
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie :) Sprawdza się nawet na drugie śniadanie do szkoły :)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuń