Najprostsze wegańskie placki.
wegańskie pancakes
Przepis:
własny
/ 1 porcja /
50 g mąki
1/5 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
70 ml mleka sojowego
łyżeczka octu winnego
Mąkę wymieszać z sodą i solą. Mleko wymieszać wraz z octem, wlać do suchych składników. Dokładnie wymieszać. Patelnie rozgrzać, nalać na nią odrobinę oleju. Smażyć placki z czubatej łyżki ciasta, na średnim ogniu, z dwóch stron. Placki poddawać z ulubionymi dodatkami.
smacznego.
Zdjęcie jak zawsze perfekcyjne! <3
OdpowiedzUsuńzjadłabym na podwieczorek! :)
OdpowiedzUsuńWegańskie pancakes są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńNie wpadłabym na pomysł, aby dodać do ciasta octu :)
OdpowiedzUsuńidealne w swojej prostocie :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym je z jakimiś owocami <3
OdpowiedzUsuńJakie proste i genialnie wyglądające placki. Musze zrobić <3
OdpowiedzUsuńWegańskie górą!
OdpowiedzUsuńZ powidłami muszą smakować genialnie :D
OdpowiedzUsuń